به گزارش یزدفردا: براساس گزارش Medical Xpress، این مطالعه که محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن انجام دادهاند، 80 فرد بزرگسال سالم از نظر شناختی را با میانگین سنی 49 سال بررسی شد. البته نزدیک به 58 درصد شرکتکنندگان در دسته فرد چاق طبقهبندی شدند.
ارتباط چربی بدن با آلزایمر
دکتر «مهسا دولتشاهی»، سرپرست محققان در پژوهش حاضر، با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری پیشرفته، میزان چربی بدن و مغز شرکتکنندگان را با جزئیات بیسابقهای بررسی کرد. محققان از اسکن PET مغز برای ردیابی تجمع پروتئینهای آمیلوئید و تاو (شاخصهای بارز در شناسایی آلزایمر) و اسکنهای MRI برای اندازهگیری انواع مختلف چربی بدن استفاده کردند. آنها دریافتند چربی احشایی با آلزایمر ارتباط مهمی دارد.
مهسا دولتشاهی میگوید: «ما ارتباط BMI [شاخص توده بدنی]، چربی احشایی، چربی زیرپوستی، چربی کبد، چربی ران و ماهیچه همچنین مقاومت به انسولین و HDL (کلسترول خوب) را با رسوب آمیلوئید و تاو در بیماری آلزایمر بررسی کردیم.» به گفته او چربی احشایی بالاتر با سطوح بالاتر 2 پروتئین پاتولوژیک آلزایمر (آمیلوئید و تاو) مرتبط است. همچنین با شناسایی چربی احشایی میتوان تا 20 سال زودتر از بروز علائم آلزایمر، این بیماری را پیشبینی کرد.
سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند بیش از نیمی از جمعیت جهان، ظرف 10 سال آینده دچار اضافه وزن یا چاقی خواهند شد؛ بهعبارتی باید چاقی را بیماری همهگیر دانست. فقط در ایالات متحده، تخمین زده میشود تا سال 2050 نزدیک به 260 میلیون آمریکایی دارای اضافه وزن یا چاق خواهند بود، مگر اینکه سیاستگذاران اقدامی فوری انجام دهند.
از سویی، چاقی عاملی خطر برای ایجاد زوال عقل در یک درصد بزرگسالان آمریکایی است؛ بهعبارتدیگر، بیش از 2 میلیون نفر ممکن است به زوال عقل و آلزایمر ناشی از چاقی مبتلا شوند.
یافتههای این پژوهش در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) ارائه شد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 20,ژانویه,2025